Älä laiminlyö autosi huoltoa ja ylläpitoa

määräaikaishuoltoon

Jotta auto toimisi moitteettomasti, sinun on varmistettava, että havaitset kaikki mahdolliset ongelmat heti niiden ilmetessä. Jos pystyt tekemään tämän, pystyt korjaamaan ongelman ennen kuin se kasvaa suuremmaksi ja mahdollisesti kalliimmaksi. Tämän vuoksi on jatkuvasti tarkistettava auton tärkeimpiä osia ja arvioitava, kulkeeko auto sulavasti vai ei. Älä luota pelkkään huoltokirjan määrittelemään määräaikaishuoltoon. Huolto-ohjelmaa on tärkeää seurata, mutta ne eivät ole ainoat huollot, joita autosi tarvitsee.

Autosi renkaat on tarkistettava säännöllisesti. Tämä ei koske pelkästään rengaspainetta, joka toki on tärkeä asia, vaan myös renkaiden kunnon silmämääräistä tarkastusta. Tarkista kulutuspinnan syvyys varmistaaksesi, että se on yli 4 mm. Rengaspaine vaihtelee lämpötilan mukaan, joten se ei ole vakio. Renkaisiin on lisättävä ilmaa, jos lämpötila laskee merkittävästi. Liian alhainen rengaspaine lisää renkaan kulumista ja polttoaineenkulutusta, joten siitä huolehtimatta jättäminen voi käydä kalliiksi.

Renkaat ovat erittäin tärkeä osa autoasi ja niiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta autosi toimisi turvallisesti tien päällä. Varmista, että jarrut toimivat oikein, jotta voit pysähtyä ongelmitta ajoissa ja suunnitellulla tavalla. Jarrulevyt kuluvat ajan myötä ja myös jarruneste on tarkistettava. Iskunvaimentimet ovat myös tärkeitä, koska ne työntävät renkaita tienpintaan ja huonot iskunvaimentimet vaikuttavat ajokokemukseen heikentävästi. Ne voivat myös saada auton heilahtelemaan jyrkissä mutkissa, mikä vaikeuttaa tiellä pysymistä.

Varmista myös, että kaikki valot toimivat oikein, jotta muut autot näkevät sinut kunnolla ja oma näkyvyytesi on hyvä pimeissä olosuhteissa. Tuulilasinpyyhkimet ovat myös tärkeä komponentti, koska niiden on pystyttävä poistamaan vesi ja lika nopeasti tuulilasista. Onkin tärkeää, että pyyhkimet ovat hyvässä kunnossa ja mukana on tarpeeksi tuulilasi pesunestettä, jotta pystyt pitämään tuulilasin aina puhtaana. Pakkasella on tärkeää lisätä pesunesteeseen jäätymisenestoainetta, jotta se ei jäädy ulos tullessaan tai tuulilasiin osuessaan.

Kannattaa antaa huoltoliikkeen suorittaa autollesi kuntotarkastus vähintään kerran vuodessa selvittääksesi, ovatko kaikki tärkeät osat hyvässä kunnossa. Tarkastuksessa käydään läpi kaikki keskeiset osat ja kerrotaan sinulle, onko autossa jotain korjattavaa.

Lisätietoja autohuollon merkityksestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *