Bilens sikkerhet er avhengig av mange faktorer

vinterdekk

Sikkerhet som det høres ut, bør være ganske enkelt å bestemme, men på en bil er det avhengig av mange faktorer. Noen av dem er oppført nedenfor:

Bilsikkerhet

Ulike bilmodeller vil ha en annen grad av sikkerhet. Dette vil avhenge av hvordan chassiset er bygget, materialene som brukes, stålets kvalitet, hvordan kollisjonssonene er bygget osv. Større biler har en tendens til å være tryggere og SUV har vært veldig gode i sikkerhetstester, og du er mye mer sannsynlig å overleve hvis du er i en ulykke med en SUV. I tillegg til dette vil bilen ha sikkerhetsfunksjoner som sikkerhetsbelter, airbags på siden, ABS-bremser og TPMS for å overvåke dekkstrykket. Alle disse vil selvsagt bidra til å forbedre sikkerheten til bilen.

Dekksikkerhet

Dekkene legger til en ekstra sikkerhet for bilen. Dekkene kan forårsake ulykker til selv de sikreste bilene; Derfor er det så viktig å håndtere dekkene nøye. Da dekkene vil legge grepet mens du kjører, vil de avgjøre hvor godt du kan være på veien og hvor raskt du kan stoppe. Hvis du går under 4 mm mønsterdybden, er dekkene ikke trygge å kjøre med, så de må byttes til nye dekk. Dekk med lav slitedybde er mer utsatt for vannplaning og har mye lengre bremselengde, noe som gjør at du er mer sannsynlig å være i en ulykke.

Du trenger tilstrekkelig vinterdekk som er godkjent for vinterforhold og har 3PMSF-symbolet på sideveggen som indikerer at de er testet og godkjent for vinterforhold. For vinterkjøring har du både piggfrie dekk og piggdekk, de er begge gode for vinterforhold, mens de fulle vil gi deg litt mer grep på is og tett pakket snø. Kjøring med sommerdekk under null grader er forbundet med stor fare og bør unngås. Gummien i sommerdekkene blir for vanskelig, noe som påvirker grepet du får fra dekkene på en negativ måte. Å ha grep på glatte veier vil påvirke din sikkerhet.

Betingelser for viktige deler

Når bilen brukes, vil noen viktige deler slites ut og må byttes ut og væsker som kjølevæsker og motorolje og bremseolje må fylles på eller byttes ut. Bremseklossene må byttes ut og støtdempere. Kjøring med en bil med dårlige bremser er selvsagt ikke trygg, og det samme gjelder for noen av de andre nøkkeldelene, slik at støtdempere påvirker også bremsavstanden når de trykker på dekket mot veilaget, noe som gir deg bedre trekkraft.

Det beste er alltid å kjøpe en trygg bil og utstyre den med høykvalitets dekk. Du bør også gjøre en konditionstest minst en gang per 6 eller 12 måneder for å sjekke at bilen er i god stand.

For mer informasjon om kjøresikkerhet, besøk:https://vianor.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *