Forsøm ikke viktig vedlikehold og service for bilen din

Støtdempere

For at bilen din skal fungere smidig, må du forsikre deg om at du får problemer som kan oppstå så snart de vises. Hvis du er i stand til det, vil du kunne løse problemet før det vokser til et større og potensielt mer kostbart problem å ordne opp. Dette er grunnen til at du hele tiden trenger å sjekke på noen av nøkkeldelene og vurdere om bilen kjører jevnt eller ikke. Ikke stol bare på bilservice du er forpliktet til å gjøre i henhold til servicehåndboken. Dette er viktig å følge, men det er på ingen måte den eneste tjenesten som bilen din vil trenge.

Bilen din må sjekke dekkene regelmessig, ikke bare dekktrykket, noe som er viktig, men også visuelt sjekke dekkens tilstand. Sjekk også mønsterdybden for å sikre at de er over 4mm dybde. Dekktrykket varierer med temperaturen, så det er på ingen måte konstant. Dekkene må fylles med luft hvis det er et stort temperaturfall. Lavt dekktrykk øker dekkets slitasje og også drivstofforbruket øker, så det kan være kostbart problem å ikke ivareta.

Dekk er en veldig viktig komponent i bilen din og må være i god stand for at bilen din skal kunne fungere trygt på veien. Du må også sørge for at bremsene fungerer som de skal, slik at du kan stoppe i tide og som tiltenkt uten problemer. Bremseskivene slites ut over tid og bremsevæsken må sjekkes. Støtdempere er også viktige, da de skyver dekkene kvadratisk mot veibanen og dårlige støtdempere påvirker kjørekomforten din på en negativ måte, men de kan også få bilen til å svaie når du tar skarpe hjørner, noe som gjør det vanskelig å være på veien.

Du må også sørge for at alle lysene fungerer som de skal, slik at andre biler kan se deg ok og også slik at du har god sikt når du kjører under mørke forhold. Vindusviskerne er også en viktig komponent, siden den trenger å kunne fjerne vann og skitt raskt fra frontruten. Så det er viktig at vindusviskerne er i god stand, og at du har nok vindusviskervæske slik at du til enhver tid kan holde frontruten ren. Når du har minusgrader er det viktig at du har tilsatt antifrysing for å unngå at den fryser før den kommer ut eller når den treffer frontruten.

Det er sannsynligvis verdt å la bilverksteder utføre en konditionstest på bilen din minst en gang per år for å sjekke om alle nøkkelkomponentene er i god stand. De vil gå gjennom nøkkeldelene og gi deg beskjed om det er noe som må fikses.

For mer informasjon om viktigheten av bilservice, besøk: https://vianor.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *