Sommerdekkene dine er i god form hvis de har vært i et dekkhotell

sommerdekk

Lagring av dekk er viktig hvis du vil at dekkets egenskaper skal være intakte. Dekkene påvirkes av både UV-lys og ozon, og dekkene er svarte på grunn av at kimrøyk er lagt til for å beskytte dekkene fra uv-lys. Dekkene er fortsatt påvirket, men i mindre grad på grunn av kimrøyk. Lagring av dekkene i direkte sollys er skadelig for dekket og bør unngås. Det samme gjelder for høye temperaturer, da det øker hastigheten på aldring, noe som gjør dekkene sprø. Det er derfor å lagre dekkene på et dekkhotell, vil være svært gunstig for dekkene dine.

I tillegg når du lagrer dekkene i et dekkhotell, vet du at dekkene var i gott skikk før de ble lagt bort for lagring. De hadde blitt renset fra smuss og salt, noe som også kan påvirke felger og dekk negativt. Merking av dekkene er også gjort for å sikre at de blir satt i riktig posisjon av bilen etter lagring, for å sikre jevn slitasje mellom dekkene. Dette kalles ofte dekkrotasjon. Uten dekkdreining kan dekkene dine slites ut raskere enn de bakre dekkene dine, slik at du må kjøpe kun 2 nye dekk. Bilens kjøreegenskaper endres når du har stor forskjell i slitedybde mellom front og bakhjul, da grepet vil være annerledes. Dette kan føre til at bilen overstyrer. Det skjer lett at du vil miste kontrollen og bilen vil glide.

For å unngå kjøreproblemer bør du alltid prøve å ha samme grep på alle fire dekkene. Dekkrotasjon vil hjelpe deg med å minimere risikoen for at du må bytte ut noen av dekkene før de andre. Dekkrotasjon gjøres enklest når du bytter fra vinter til sommerdekk av omvendt. Med lav mønsterdybden er du mer sannsynlig å bli påvirket av vannplanlegging når du har våte veier. Din bremselengde øker også, noe som gjør det mer farlig å kjøre. Du må sjekke mønsterdybden regelmessig og sjekke om det ser ut til at det er uregelmessigheter i slitasjemønsteret til dekkene. Kontroller også dekkstrykket, ettersom dekkene dine vil bære raskere hvis de er underoppblåst og bilen din vil forbruke mer drivstoff under kjøring.

Når fagfolk endrer dekk for deg, vet du at det er gjort riktig, med de riktige verktøyene. Du trenger ikke å bekymre deg for at dekkene faller av mens du kjører, og du vet at dekkene dine blir lagret ordentlig uten problemer med å bringe dem frem og tilbake til dekkeverksted. Du vet også at du går med dekk som er oppblåst til riktig trykk, og at ventilene er forandret og dekkene er balansert. Dette bør være god grunn til å bruke en dekkeverksted for hjulskifte.

For mer informasjon om dekkhoteller, besøk: https://vianor.no/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *