Valmistele autosi talvea varten

renkaanvaihdon

Talvella ajaminen on haastavaa lumen ja jään vuoksi, ellet ole siihen asianmukaisesti varautunut. Oikealla rengasvalinnalla voit tehdä asiasta paljon helpompaa. Tarvitset hyvälaatuiset talvirenkaat asuinalueestasi riippuen joko nastoilla tai ilman. Nastat toimivat paremmin jäällä kuin nastattomat talvirenkaat, kun taas lumella ja loskassa ne toimivat yhtä hyvin. On tärkeää varmistaa, että renkaat on asennettu hyvissä ajoin ennen talven tuloa. Kesärenkaat eivät toimi talvisissa olosuhteissa.

On kaksi pääasiallista syytä, miksi kesärenkailla ajaminen talvella on vaarallista. Ensinnäkin kesärenkaissa käytettyä kumiseosta ei ole suunniteltu talvilämpötiloihin, joten lämpötilan laskiessa alle nollan, kumi kovettuu ja menettää joustavuutensa. Tämä vähentää kitkaa, jonka renkaat muuten tuottavat kumin painautuessa tienpinnan pieniin epätasaisuuksiin. Tämä lisää kitkaa ja antaa sinulle hyvän pidon, mutta kun vaikutus katoaa kumin kovuuden estäessä kumia puristumasta epätasaisuuksia vasten, menetät kitkan. Kitka antaa pitoa, jota tarvitset kipeästi ajaessasi talviolosuhteissa. Toiseksi kesärenkaiden kulutuspintaa ei ole suunniteltu toimimaan lumella, jäällä tai loskalla, minkä vuoksi niillä on erittäin vaarallista ajaa.

Nastarenkaissa on kulutuspinnasta ulkonevat metallitapit luomassa riittävästi pitoa jäällä. Niissä on myös ainutlaatuinen kulutuspinnan muotoilu, joka varmistaa hyvän pidon lumella. Lumella ajettaessa on tärkeää, että lumi ei juutu kulutuspintaan ja ala rakentaa lisäkerroksia kuin pyörivä lumipallo. Urien on oltava riittävän leveitä ja muotoiltu tämän estämiseksi. Sama pätee loskaliirron välttämiseen. Nastattomissa talvirenkaissa käytetään samankaltaista kulutuspinnan muotoilua, mutta niissä on myös lisäominaisuuksia antamassa pitoa jäällä, koska niissä ei ole nastoja.

Onkin erittäin tärkeää, että suunnittelet renkaanvaihdon hyvissä ajoin, jotta olet valmistautunut etkä yritä ajaa talvisissa olosuhteissa kesärenkailla. Renkaiden vaihtaminen ajoissa on todella tärkeää, jotta et aloita talvikautta onnettomuudella, joka olisi ollut vältettävissä vaihtamalla renkaat ajoissa. Ammattilaisten käyttäminen renkaanvaihdossa on erittäin kätevää, mutta siihen liittyy myös turvallisuusnäkökohtia. He tarkistavat renkaat ja varmistavat, että ne ovat hyvässä kunnossa ennen asennusta. He myös vaihtavat venttiilit, tasapainottavat renkaat ja varmistavat, että rengaspaineet ovat kunnossa.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://vianor.fi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *